Erata

Intr-un post mai vechi vorbeam despre o sticla de Poire (o bautura slab alcoolizata din pere). Mentionam sticker-ul explicativ in romana pe care scria "cidru de pere". La momentul respectiv am plasat bobarnacul spre nasul Carrefour sau al importatorului. Sa spui "cidru de pere" in Franta imi inchipui ca e ca si cum ai spune "visinata de caise" in Romania. Cidrul, dupa cum stim, este o bautura de fermentatie din mere. Cea din pere (sau din alte fructe) are alt nume, ca doar francezii au imaginatie (o dovedesc rafturile bibliotecilor).
Dar, vai, am gresit! Nu Carrefour si importatorul sunt de vina ci...STATUL ROMAN- care poate fi gasit tremurand, legat fedeles si cu calus la gura, intr-o firida din cladirea Guvernului (nu-i o gluma: adresa statului roman este chiar in cladirea guvernului, spune CEDO cand citeaza Romania) . Ei bine, exista o hotarare de guvern care precizeaza ce bauturi alcoolice se pot comercializa pe teritoriul patriei nostre, printre acestea fiind si "cidrul de pere". Deci desteptii secolului sunt "specialistii" guvernului, si nu cum eronat credeam, vreun importator mai neatent! Uff, acum m-am linistit!

2 comentarii:

Mihnea Mironescu spunea...

Sper că nu te-ai liniştit de tot şi n-ai intrat într-o stare de catharsis, care să te abţină de la scris! Gata, te-ai calmat puţin, acum enervează-te la loc şi spor la scriitură inspirată!

George Mitea spunea...

Nici o grija, tinem steagul sus! Spuneam doar ca m-am obisnuit cu ineptiile de partid si de stat. De la "privati" am alte asteptari...