Am ceva de impartit cu Vincon

Ce?
In primul rand: sentimentul de dezamagire pe care te fac sa-l traiesti; dezamagirea profunda ca in ciuda pretului platit, cei care ti-l vand isi bat joc de tine ("ca oricum nu stie asta ce-i feteasca neagra!"). In al doilea rand: banii aruncati pe apa sambetei pe vinurile lor stranii (era sambata, da). Am platit 16 lei de o sticla de feteasca neagra-Levant-din 2007 (an bun, de altfel). Si ce descopar? Un vin rubiniu, ne-taninos, un vin care- desi nu sunt cel mai mare cunoscator al soiului (si nici mare cunoscator , in general:)- nu este feteasca neagra! In trecut, am mai luat o "teapa" (da stiu, suna vulgar ca si vinurile lor) cu o "galbena"(gama Vita Romaneasca), care era un vin aromat toata ziua. De gama lor 1949, n-am ce zice, sunt vinuri ok, desi cam scumpe fata de concurenta, si prost "marketizate" (1949 ma duce cu gandul la comunisti, nationalizari, haituieli prin munti, "davai ceas" si nu la cine stie ce aniversare cu tort, cifre-lumanari, si artificii).
Aud mai peste tot drepturi la replica, post-uri zburlite pe forumuri din partea unor "angajati" care se jura ca totul e minunat, doar ca "cineva" are ceva cu ei, ca doar au facut investitii, modernizari, etc, amenintari cu procese. Citesc si un reportaj in ruinele Wine&Spirit Club in care autorul- d-l Catalin Galan- spune:

"Producţia 2007, aproape impecabilă [...] În ciuda tinereţii lor, vinurile sunt aproape impecabile, promiţând extrem de multe".

Pai, daca totul e atat de impecabil, cum de ies pe piata produse indoielnice?

Cand o sa-mi schimb parerea?
Cand feteasca voastra Beciul Domnesc sau Levant va fi cel putin la fel de buna ca feteasca Val Duna, care- colac peste pupaza- este de 2 ori mai ieftina !
Am zis! Parerea mea!

Avertisment: cele de mai sus reprezinta o opinie personala bazata doar pe vinurile consumate de mine pana acum. A nu se intelege ca toate vinurile produse de Vincon sau chiar toate exemplarele, loturile din acelasi vin prezinta aceleasi defecte. Ci doar ca sticlele respective erau cum erau. Poate nu e in totalitate vina lor, ci si a retailerului, a lantului de distributie, etc.

9 comentarii:

Irimia_foc spunea...

Vincon face vinuri si distilate de calitate. Ati avut ghinion cu sticla aceea. Poate n-a fost pastrata in conditii bune.

alibus spunea...

@Irimia_foc

Nu vreau sa par carcotas :) (sunt mai degraba curios), dar as vrea sa-mi recomanzi un vin de la Vincon. Unul care ti-a placut tie mult si care e comparativ calitate/pret cu vinurile din piata.

Numai bine!

George Mitea spunea...

Te conjur, Irimie! Graieste numele acelora care merita sa stea in cetatea lui Dumnezeu!

De se vor gasi acolo fie si numai zece drepti, nu ma voi abate asupra Sodomei si nu ii voi pierde :) (e o parafraza, nu un citat).

Irimia_foc spunea...

@alibus:1949: Cabernet Sauvignon 2004 si Sauvignon Blanc 2004, ca sa nu vorbesc de gama Oenoteca. De asemenea, nimeni nu spune nimic de distilate: Jad este cel mai bun vinars romanesc.
@George Mitea: dumneata te joci de-a Dumnezeu?

alibus spunea...

@Irimia_foc

Multumesc de raspuns. Asa cum ziceam nu am vrut sa fac pe carcotasul ci am vrut doar sa iti aflu parerea. Oricum, la cate sticle vinde si produce Vinconul ma asteptam sa arunci in mine cu o recolta mai bogata de recomandari.
Din cele amintite de tine am incercat Cabernet Sauvignon-ul care nu pot sa spun ca m-a impresionat, cum vad ca nu i-a impresionat nici pe altii, dar de...or avea oamenii interesele lor. :D

Eu parca n-as baga Oenoteca in discutie ca aici e vorba de alt gen de vin.

Si, da, ai dreptate de distilate nu zice nimeni nimic. Dar a intrebat cineva? Oricum la faza cu Jad iti dau dreptate.

Numai bine!

George Mitea spunea...

catre @irimia_foc: De fapt, in acest spatiu fara de loc, care este blogul meu, pot fi cine vreau eu. Pot altera realitatea, pot schimba trecutul, sau, de exemplu, pot sterge sau interzice accesul celor prea tafnosi si lipsiti de umor si argumente.

Mihnea Mironescu spunea...

well said, God!
:-)

Mihnea Mironescu spunea...

Sunt şi eu de acord cu părerea exprimată în articol. Nimeni nu păstrează vinurile corect în restaurante, însă unele vinuri - şi Vincon este unul din ele - parcă niciodată nu impresionează, chiar şi câns sunt doar ele vândute prin restaurante de hoteluri de prin ţară. N-am nimic cu ei, chiar mi-aş dori să scoată vinuri OK, să mai ridicăm oleacă nivelul vinurilor româneşti.

George Mitea spunea...

Si eu mi-as dori, cu atat mai mult cu cat Vincon este peste tot, de la magazinul din colt, la orice restaurant. Dar daca "clientul"- aceasta impersonala strutocamila- "cere", ce sa faca carciumarii?! Cred ca se inseala, ar trebui sa incerce macar o data. Cred ca omul doritor de o sticla de vin, ar incerca orice se inscrie in raza lui de asteptare(de pret). Asa apar revelatiile!