tag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.comments2024-01-21T18:43:45.112+02:00Lucruri BuneGeorge Miteahttp://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comBlogger4118125tag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-55412442974147283242023-11-30T21:55:14.178+02:002023-11-30T21:55:14.178+02:00DRAGUL MEU iubitor de vinuri . ...DRAGUL MEU iubitor de vinuri . Nu scrii rău dar mai documentează-te . Nu de alta dar ca så nu-ți aventurezi credibilitatea. Spre deosebire de mine care il cunosteam de secole pe Ciabi ,tu l-ai cunoscut târziu - abia la Festivalul Pop de la Sala Palatului ( 1970) unde eu , Lucian Muscurel si nu Gelu Colceag am triumfat ca recitator al Oratoriului Rok "Karma Kaliuga" . Știu ca numele lui Colceag ți-este mai la îndemână : el a rămas "dans " la merde" in timp ce eu am fugit si mi-am văzut in felul meu de viata în afara butoiul ( cu zis-a umplutură). Dar corect så fie corect , pentru cå altfel , ce scrii nu-i rău . Uite aici ceva care så-ți sporească documentarea : <br /> "Stratonelu - rock school<br />Istoria muzicii rock în comentarii și exemple.<br />ANUL MUZICAL 1971<br />10 – 17 MAI<br />La Sala Palatului, din București se desfășoară ediția a treia a Festivalului "Club A". Au participat următoarele trupe (în ordinea intrării în Festival): Sfinx, Modern Grup, Clasic XX, Metronom, Carusel, Dentes, Mondial, Phoenix, Roșu şi negru, Olympic ’64 .<br /><br />Marele Premiu a revenit formației Chromatic Group 4 (Cluj Napoca), în timp ce diplomele festivalului au revenit formațiilor Sfinx și Olimpic 64 .<br /><br />18 IUN, Săptămâna.<br />(răspunsuri la scrisori): actorul recitator cu care colaborează Olympic ’64 se numește Lucian Muscurel ." <br /> Cu speranță de mai bine , Lucian Muscurel. Oreste Florianhttps://www.blogger.com/profile/01639045819582343675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-6364155913340615732023-11-29T21:31:24.939+02:002023-11-29T21:31:24.939+02:00Erata: scanul unei scrisori trimisEErata: scanul unei scrisori trimisEAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-85842071848679100442023-09-19T20:02:22.714+03:002023-09-19T20:02:22.714+03:00Este o varietate cu productivitate foarte bună, ia...Este o varietate cu productivitate foarte bună, iar strugurele este destul de bogat. Poți găsi poze pe google la o căutare țintită. Nu știu dacă "uriaș" e cuvântul potrivit dar pare "sănătos" :)George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-25970790553586460102023-09-19T19:46:21.060+03:002023-09-19T19:46:21.060+03:00Trebbiano,este acel soi de strugure uriaș alb pent...Trebbiano,este acel soi de strugure uriaș alb pentru vin?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-3144641881812300962023-09-03T19:29:20.768+03:002023-09-03T19:29:20.768+03:00Super. Un blog excelent!Super. Un blog excelent!Stiri de actualitatehttps://www.stes.ro/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-23221917055918943842023-08-27T14:35:29.742+03:002023-08-27T14:35:29.742+03:00aproape matur fiind pt un barbat , varsta interpre...aproape matur fiind pt un barbat , varsta interpretabila de catre fiecare in oglinda, poate am uitat gustul molanului dar niciodata culoarea , mirosul si zambetul cu dintii patati de cerenala -i vinetie. Pelegrin prin tarile producatoare m am indestulat cu ce aveau si ei francezi , italieni , greci , bulgari apoi am distilat ce am ingurgitat prin lecturile specialistilor oenologi cu nas fin si papile exuberante. Si am dat frau liber tentatiei de a gusta vinuri de mai multe monezi cu povesti agatate pe post de papillon . Nu mi neg preferinta pentru nestirbirea amintirilor , nu mi neg placerea stimularii olfacto gustative nu mi neg placerea degustarilor fine si a amestecurilor si condimentarilor variate dar sunt nevoit sa neg pentru oricine suprematia a orice licoare asupra cernelii vinetii.....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-36120162457100379652023-05-18T14:29:44.474+03:002023-05-18T14:29:44.474+03:00In Italia se face un prosecco foarte bun prin meto...In Italia se face un prosecco foarte bun prin metoda de refermentare, chiar as dori sa nimeresc o sticla care face bule și spumaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-28235719486447399562023-05-18T10:58:13.679+03:002023-05-18T10:58:13.679+03:00Mai exista vinul pe piata??? Articolasul asta e sc...Mai exista vinul pe piata??? Articolasul asta e scris acum 14 ani! Eu nu am zis ca vinul e fake, ci ca nu e tocmai "de colectie", ci un vin obisnuit, ros de patina timpuluiGeorge Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-78889296102319229402023-05-17T17:56:50.952+03:002023-05-17T17:56:50.952+03:00Bună ziua!
Scrieți frumos, dar sunteți într-o gra...Bună ziua! <br />Scrieți frumos, dar sunteți într-o gravă eroare. Faptul că ați dat peste un fake , vă obligă,daca sunteti și cunoscător, să ignorați. Vinul chiar există și e chiar veritabil! <br />Și da, eu am băut pe cel de 1993 cu toate etichetele “în regulă”, ca să vă răspund.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-65186451593908218462022-06-12T06:31:06.520+03:002022-06-12T06:31:06.520+03:00Vali Irina Ciobanu este numele autoarei etichetelo...Vali Irina Ciobanu este numele autoarei etichetelor de la Regon Recas<br />merci:)valihttps://www.blogger.com/profile/09444937071053489431noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-7043879704530462752022-06-06T22:17:41.783+03:002022-06-06T22:17:41.783+03:00Da, cam asta e si speranta mea. Intrebarea este, i...Da, cam asta e si speranta mea. Intrebarea este, in afara de ce este deja acum pe piata, se mai gasesc si altele? Doua din cele trei de mai sus, Negru de Sarichioi, corbul, etc.?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-69230864558290537822022-06-06T11:14:10.581+03:002022-06-06T11:14:10.581+03:00Eu cred ca se vor intampla lucruri, dar in timp. C...Eu cred ca se vor intampla lucruri, dar in timp. Cand vom ajunge la un nivel de dezvoltare al industriei, mai ales cand vom incerca cu adevarat sa exportam, probabil va apare si un astfel de efort de revitalizare a unor soiuri diferentiatoare in piata. Pana atunci...cu Sauvignon blanc inainte George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-71903652531235643392022-06-06T00:00:51.237+03:002022-06-06T00:00:51.237+03:00"Cramposia da taria, Braghina produce spuma, ..."Cramposia da taria, Braghina produce spuma, iar Gordanul umple butea"<br />Noroc ca avem hartie sa tinem minte vorbele astea... pacat.<br />Si mai pacat e ca nici acum nu exista vreun efort de recuperare a soiurilor traditionale romanesti. Am auzit ca Vanju mare a plantat Negru vartos / Negru moale, dar nu am vazut nimic pe piata... asteptam cu interes.Cosminnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-67993610745437483132022-03-23T17:03:55.504+02:002022-03-23T17:03:55.504+02:00Buna asta, stiu ce am de facut data viitoare;).
P...Buna asta, stiu ce am de facut data viitoare;). <br />P.S. comand ceva si de la Bauer daca nu imi ajunge printul…Luciannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-41643794207507280432021-08-25T22:04:50.298+03:002021-08-25T22:04:50.298+03:00Confirm SB-ul d la Valea ascunsa. Are medalia de a...Confirm SB-ul d la Valea ascunsa. Are medalia de aur la cool climate wine din polonia. LA fel recomad si muscatul sec de la ei, tot medalie de aur si Feteasca NEagra editie speciala.<br />SB si cupajul SB+MO de la crama Jelna, medalie de ragin la acelasi concurs, foarte bune si ele...<br />LA rosii: merlot si cabernet de la domeniile anastasia , gama specialcristian e.https://www.blogger.com/profile/10355544914680882643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-13286713695039055172021-07-29T12:52:38.758+03:002021-07-29T12:52:38.758+03:00Corect! O scursura de vin care a stricat reputația...Corect! O scursura de vin care a stricat reputația la ceea ce a fost odată Galbena de Odobești, eticheta Galbena pemtru rebuturi...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13044400667544520745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-23906638602096636582020-10-18T23:08:40.175+03:002020-10-18T23:08:40.175+03:00Bine zis! Bine zis! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-5530498269730025822020-10-12T14:56:04.653+03:002020-10-12T14:56:04.653+03:00Actualizați pentru 2020 vinurile sub 20 sau 25.Actualizați pentru 2020 vinurile sub 20 sau 25.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09753166654167362216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-51913829042258175962020-07-08T12:45:53.998+03:002020-07-08T12:45:53.998+03:00Sunt vinuri foarte bune la crama Trantu. Iti recom...Sunt vinuri foarte bune la crama Trantu. Iti recomand si o vizita la crama, domnul Trantu este un om foarte deschis si iti va arata tot ce tine de afacerea lui 😁Ionita Mirceahttps://www.blogger.com/profile/17845112710660008623noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-65310881947405177872020-06-23T14:52:02.757+03:002020-06-23T14:52:02.757+03:00Domn' George, n-ati mai degustat nimic in ulti...Domn' George, n-ati mai degustat nimic in ultima vreme? Asteptam cu nerabdare ceva noutati!Danielhttps://www.blogger.com/profile/05605308281916348602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-4368791384596939622020-05-13T10:29:44.954+03:002020-05-13T10:29:44.954+03:00M-ai facut curios cu rosiile de la Gramma si Tata ...M-ai facut curios cu rosiile de la Gramma si Tata si Fiul... pe unde le pot gasi? Sau, mai bine, cind le dau drumul la retail?<br />Altminteri, multumiri pentru trecerea in revista. Cosminnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-28106846510141377732020-03-09T14:17:38.317+02:002020-03-09T14:17:38.317+02:00Desi trebuie sa recunosc ca ar fi fost o imagine d...Desi trebuie sa recunosc ca ar fi fost o imagine demna de vazut: Napoleon cu un trigon pe crestet. Musai cu rahat de trandafiriGeorge Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-56900290797487529522020-03-09T14:13:32.796+02:002020-03-09T14:13:32.796+02:00Corectat! Multumesc!Corectat! Multumesc!George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-38687885707390286672020-02-18T11:09:34.712+02:002020-02-18T11:09:34.712+02:00"...își pune trigonul..."
Poate i-ar fi..."...își pune trigonul..."<br /><br />Poate i-ar fi fost mai ușor să își pună <i>tricornul</i>... ;-)<br /><br />Altminteri felicitări sincere pentru tot, din partea unui cititor cu vechime :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-87106465223440087242019-06-27T11:29:17.198+03:002019-06-27T11:29:17.198+03:00E adevarat ca Riedel este un producator de top in ...E adevarat ca Riedel este un producator de top in ceea ce inseamna sticla respectiv pahare, decantoare etc dar asta nu inseamna ca paharul Riedel face magie, ajuta un pic dar daca vinul e slab calitativ va fi la fel si intr-un pahar Riedel. <br />Un pahar (recipient de consum) nu poate directiona lichidul intr-o anumita zona bucala (se face referire la faptul ca paharul Riedel te determina prin forma, respectiv inclinarea capului spre spate, sa “torni” lichidul in anumite zone ale limbii pentru a accentua/evita unele gusturi respectiv arome) deoarece orice intra in aceasta zona (gura), respectiv limba, gustul dulce va fi perceput primul (pe varful limbii sunt pozitionate papilele gustative responsabile cu perceptia gustului Dulce)<br />In concluzie - este o strategie de marketing care se foloseste de puterea de sugestie, in special in workshop-uri (paharul joker)<br />Sa va placa un vin pentru ca va place nu pentru ca va spun altii sa va placa.Albertohttps://www.blogger.com/profile/02872215436804952402noreply@blogger.com