tag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post5994862927709625785..comments2024-01-21T18:43:45.112+02:00Comments on Lucruri Bune: Replica Jidvei: despre felul in care se trimit vinurile la concursuriGeorge Miteahttp://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-85834642804029214682012-08-27T10:33:23.449+03:002012-08-27T10:33:23.449+03:00@Philip Cox: va multumesc pentru interventie si in...@Philip Cox: va multumesc pentru interventie si informatiile aditionale. Acuma felul in care prezentati participarea la concursuri este normal si civilizat. <br />Acuma, chiar daca efortul celor de la Jidvei este laudabil, imi mentin parerea din primul "post": practici de tipul acesta, al vinului premiat fara sa exista in regim comercial, cu a carui medalii si diplome s-au tapetat pereti prin cramele respective (Cotnari, Murfatlar, Vincon, care fac/faceau asta cu mai mult aplomb decat Jidvei), ar trebui sa inceteze, e ca proverbul romanesc "a-ti fura singur caciula". Sigur, exista o imbunatatire, certa la Murfatlar, Jidvei si aparent la Cotnari, dar mai e de lucrat.<br />@Dan: parca nu stii, ai nostri sunt maestri in datul cu piciorul oportunitatilor. Te lauda lumea, se face putin awareness si in loc sa profiti de pe urma lui, vinurile tale ies la un an dupa asta pe piata, cand deja valul de entuziasm s-a stins.George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-88143239201266615462012-08-25T02:06:06.332+03:002012-08-25T02:06:06.332+03:00Cred ca e asa complicata treba tocmai pentur ca e ...Cred ca e asa complicata treba tocmai pentur ca e o crama mare...<br />In plus ca daca stai cu vinul in "stand buy" si nu il imbuteliezi, el va involua si atunci ce faci? clar nu va mai fi vinul care a luat aurul la nu stiu ce concurs.<br />Iar asta cu intarzierile e clasica...eu tot mai astept Zghihara aia de la Averesti sa apara...Si cand o aparea, o mai fi la fel? Deci multe dileme....Danhttp://www.provin.ronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-3178643492236652412012-08-25T00:04:19.579+03:002012-08-25T00:04:19.579+03:00Practica de a trimite moastre la concursurile dint...Practica de a trimite moastre la concursurile dintre un lot de vin vrac , este ceva mai rar in europa, find interzis sau disencourajat de marele concursurile european. Stiu sigur ca la concours in bruxelle sa acepta numai probe din vinurile imbuteliat definitiv, din loturile comercializat si sa cere nr de lot si cantitatea lotul respectiv pentru vinul trimis in concours. Este o practica comuna pentru vinurile medaliat de aur sa fie investigat prin sondaje,- si au fost cazurile si in Romania cand vinurile castigatoare au fost investigat si authentificat pe tot parcursul trasabilitatea de la strugurii pana unde sa vandut vinul.<br />Problem nu apare foarte des in alte tarile, find ca in 90 % din cazurile , pentru un producator normal la cap nu are rost sa trimit in concurs un vin care nu este in comert, - idea find sa promoveaza un produs comercial, nu sa maseaza orgoliu producatorului.<br />La IWC si Decanter Londra, nici nu pot sa trimit vin fara sa le informeaza importator si unde poate fie cumparat vinul.<br />philip coxAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-267381853119793842012-08-24T15:15:20.909+03:002012-08-24T15:15:20.909+03:00E o enigma intr-o enigma. Dand crezare metodei des...E o enigma intr-o enigma. Dand crezare metodei descrise mai sus intram in alta discutie: care lot a primit distinctia respectiva? Vreau sa spun ca poti sa cumperi o feteasca clasic din comert(cum am facut eu, acum o luna si ceva) si nu va avea gust de peste 84 pct (cat presupun ca inseamna argint). Dar un anume lot il are. Care lot? Deci nu ne ramane decat sa asteptam o feteasca regala Clasic cu bulina CMB. Conform reglementarilor romanesti, din cate stiu, nu poti mentiona distinctii decat pe sticlele din lotul din care s-au trimis mostre la concursul respectiv. In fond, vedem asta si la altii. Era celebra treaba cu syrahul Cocos de la Recas din 2007, parca. A doua parte a problemei sta in punerea pe piata a vinului medaliat. In 2010 iei o medalie pentru un vin din 2009. Dar ai pe stoc atatea din 2008 incat intarzii etichetarea si scoaterea pe piata a vinului. Si il scoti abia in 2012. Daca e un vin de consum curent intelegem cu totii ca nu va fi o mare afacere. Sau, asa cum spunea chiar Ioana Anghel, uneori se obtine premiul, se emite comunicatul victorios, dar din pricina intarzierilor si altor treburi de bucatarie interna lotul respectiv nu va ajunge pe piata. E complicat rau daca esti o crama enorma cu milioane de sticle pe piata. Din acest punct de vedere inteleg ca apar scapari. George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-14609870240415163332012-08-24T14:38:33.256+03:002012-08-24T14:38:33.256+03:00Teoria suna bine...oricum noi in general suntem si...Teoria suna bine...oricum noi in general suntem si vom fi sceptici.<br />Un fapt imbucurator, asa cum ai zis si tu este deschiderea in privinta comunicarii...e un pas de la "flame"-uri pe care si le lua Ciprian parca pe Facebook acum cateva luni ca nu vorbeste cuviincios si isi da cu parerea neavizat...:) Sper sa nu confund producatorii, dar nu cred..Danhttp://www.provin.ronoreply@blogger.com