tag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post5026984628338640375..comments2024-01-21T18:43:45.112+02:00Comments on Lucruri Bune: Vin de RomaniaGeorge Miteahttp://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-63457205019479869872011-11-02T12:48:47.669+02:002011-11-02T12:48:47.669+02:00Ce e mai grav ca nu mai exista nici "micile&q...Ce e mai grav ca nu mai exista nici "micile" cuvee-uri de care aminteai mai sus...<br />Plavaia era chiar expresiva,cu un copr mediu si ceva arome florale si frucate. Parca putin prea spre Feteasca Alba, dar cum nu exista termen de comparatia, o luam "per se" Sunt curios cum o sa ti se para..Danhttp://www.provin.ronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-51514275738146676802011-11-02T12:39:16.656+02:002011-11-02T12:39:16.656+02:00Ah, acum ca mi-ai amintit, imi pare tare rau ca n-...Ah, acum ca mi-ai amintit, imi pare tare rau ca n-am gustat plavaia. Sper ca receptarile pozitive ale acestui vin sa-i faca sa continue vinificarea sa separata. <br />Colectii exista in statiunile de cercetare. In afara de asta, de mai multi ani Catalin Paduraru militeaza pentru existenta unui muzeu al vinului romanesc(jumatate muzeu jumatate statiune de cercetari), unde sa se regaseasca toate soiurile nationale. <br />La noi nu prea exista marile cuveeuri. Se merge pe vinificarea pe soi. E mai simplu imi inchipui.George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-7586787949550380072011-11-02T12:31:24.621+02:002011-11-02T12:31:24.621+02:00Later Edit: Pe site-ul lor nu apare nimic despre p...Later Edit: Pe site-ul lor nu apare nimic despre proiect...o sa mai fac sapaturi. Oricum am "preluat" cate o amstra de Feteasca Neagra si Burgund Mare de la magazinul lor sa vedem cum sunt!<br />Prin prisma faptului ca au fost amandoua 11 lei, am o premonitie ca o sa ajunga "cooking wine".Danhttp://www.provin.ronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-39000812495973574432011-11-02T12:27:45.899+02:002011-11-02T12:27:45.899+02:00Frumoasa si elocventa trecere in revista pentru si...Frumoasa si elocventa trecere in revista pentru situatia vinurilor "traditionale" de la noi si implicit a soiurilor autohtone. Mare pacat ca nu exista mai multa preocupare pentru ele si toata lumea vrea sa faca Merlot...<br />Am incercat la Vintest o Plavaie de la Garboiu destul de expresiva si interesanta. Parca ei si icna vreo 2-3 mai merg pe soiuri traditionale romanesti(pe care deja am tendinta sa le numesc exotice...) in rest o mare de Merlot, CS si Sauvignon...Pacat!<br />Toata lumea se lauda cu replantari de Chadonnay si Cabernet si pe alocuri Feteasca Neagra.<br />In alta ordine de idei am auzit meteoric, weekend-ul trecut, la o emisiune de pe un post local ca cei de la Institutul de la Stefanesti, desi nu prea mai produc vin, au un proiect cu fonduri UE prin care incearca sa creeze o baza de soiuri traditionale si vechi romanesti. Ar fi un demers laudabil...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-50711456514696282952009-07-06T14:45:51.981+03:002009-07-06T14:45:51.981+03:00Salut,
Uite, tocmai puneam un link catre blogul t...Salut, <br />Uite, tocmai puneam un link catre blogul tau :). Te felicit si eu pentru consecventa. Stiu ca (uneori) nu-i usor sa vorbesti in pustie.<br />Memoria falsifica realitatea, fara indoiala. Insa sunt si exemple elocvente: relansarea unor marci. Cico, ciocolata cu rom, eugenia, etc, au avut tentative de revenire in zilele noastre dar n-au reusit. Nu pentru ca ar fi fost altfel decat atunci, ci pentru ca noi suntem altfel decat atunci. Doar ca ne este mai usor sa spunem "nu mai e ca pe vremuri", decat sa ne recunoastem propria alteritate.George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-71641065794854952612009-07-06T14:33:52.114+03:002009-07-06T14:33:52.114+03:00În primul rând felicitări pentru blog! Am nimerit ...În primul rând felicitări pentru blog! Am nimerit aici de pe blogul lui Alin aka Alibus şi am fost foarte plăcut surprins.<br /><br />Cât despre mitul deliciilor de odinioară, cred că este vorba de o deformare, o festă pe care ne-o joacă memoria, nu numai legat de vin, ci şi de altele. <br /><br />Adu-ţi aminte de Pepsi-ul la sticlă de 250 ml pe care îl beam când reuşeam să "prindem" după ore de stat la coadă. Mai e la fel cu Pepsi-ul de la PET de azi?<br /><br />La fel e şi cu berea, cu mitul reţetei secrete de bere, pe care numai aleşii o puteau degusta. Eu aşa îmi amintesc berea de Solca, habar n-am dacă se mai fabrică, însă vizita la fabrica de bere din copilărie va rămâne pe vecie undeva în amintirile mele strâns legată de "probabil una din celel mai bune beri din lume".<br /><br />Să continui?Mihnea Mironescuhttps://www.blogger.com/profile/02791362274658495360noreply@blogger.com