tag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post2723963068373413474..comments2024-01-21T18:43:45.112+02:00Comments on Lucruri Bune: Substantele care pot fi adaugate in vin. Conform legii!George Miteahttp://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-52492344864129582442015-11-04T18:56:39.017+02:002015-11-04T18:56:39.017+02:00Imi puteti spune cum se face limpezirea vinului cu...Imi puteti spune cum se face limpezirea vinului cu gelatina alimentara?Mi se pare cea mai naturala cale de limpezire, pe care as vrea sa o folosesc.<br />ILEANAnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-91789300953451074052015-10-29T00:36:44.709+02:002015-10-29T00:36:44.709+02:00Imi poate spune si mie cineva ce sa pun in vin dac...Imi poate spune si mie cineva ce sa pun in vin daca are un miros nasol (De zer ) da la gust e okAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/01076243265426112156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-57252815173857406502012-10-24T10:20:04.731+03:002012-10-24T10:20:04.731+03:00@Dragos, asa e, insa sunt o groaza de produse care...@Dragos, asa e, insa sunt o groaza de produse care nu-si specifica caracterul antipersonal, gen mobila cu toate cleiurile si vopselurile toxice. Iar de iaurt crezi ca ce citesti e tot ce contine? Eu unul sunt realist si pesimist: nu exista puritate in lume. Asta e lumea viitorului: hrana sintetica si oamneni tarati. Sa nu uitam ca vinul e pana una alta facut in mare parte din struguri:)<br />@Dan: da o sa inveti totul despre caloian, arezan si dragaice.<br />@Florin: pot pune gelatina alimentara(care stim din ce-i facuta). Dar ca aduceai vorba de caini maltratati, cine naiba stie cum miroase un caine jupuit? George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-61101150965661627422012-10-23T22:17:31.007+03:002012-10-23T22:17:31.007+03:00vad ca a disparut limpezirea vinului cu sange ! nu...vad ca a disparut limpezirea vinului cu sange ! numai asa putea si mister Rizea sa(si) explice o mai veche descriere facuta la un vin : "miros de caine jupuit" sau ceva in genu asta mai spre horror. :)<br /><br />florinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-55757058538882547712012-10-23T21:24:18.167+03:002012-10-23T21:24:18.167+03:00Unii tot o sa faca pe fetele mari...
Astept o facu...Unii tot o sa faca pe fetele mari...<br />Astept o facultate de vinificare bio-dinamica..acolo m-as inscrie ca e cu ritualuri&stufff...:)<br />Danhttp://www.provin.ronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-5430116577987727042012-10-23T20:34:17.257+03:002012-10-23T20:34:17.257+03:00Parca vinul e aliment, nu? Whiskeanu are acciza de...Parca vinul e aliment, nu? Whiskeanu are acciza de alcoolica, vinul nu. Iaurtul e obligat sa-si deconspire toate nenorocirile care le contine, vinul nu. Intr-un fel e o golanie: cand iti iei un lantic stii ca aurul are atat aliaj, cand iti cumperi o carpa stii ca are atat bumbac si atat poliester, cand iti iei un vin stii ca e cabernet. Stii ca are sulfiti, dar iti inchipui ca sunt vreo 2, mici si inofensivi, care oricum iti fac bine.Tot butucul ramane bun. Ce-i drept, nu de baut.dragosnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-91328047855544768882012-10-23T15:18:50.820+03:002012-10-23T15:18:50.820+03:00Ciprian, eu cred ca practica cu adaugarea de must ...Ciprian, eu cred ca practica cu adaugarea de must concentrat e practic "untrasable". Pusul de zahar e altceva, si cred ca iese la analize, presupunand ca cineva chiar le face in interesul publicului. <br />Si daca stim ce-o sa facem acuma? Sa ne apucam de baut apa? Doamne fereste, cine stie ce treburi misuna si prin ea:))George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-44132812649769358052012-10-23T15:14:08.836+03:002012-10-23T15:14:08.836+03:00si cand te gandesti cat de blamata e chaptalizare ...si cand te gandesti cat de blamata e chaptalizare si cum sar toti ca arsi cand producatorii cer cantitati mari de zahar (teoretic, intr-un an prost) :)) Dar vorba ta, ce nu stii, nu-ti face rau; dar ce stii, devine evil incarnateCiprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-16942352877924414372012-10-23T15:09:24.072+03:002012-10-23T15:09:24.072+03:00Ei Dane, am publicat treburile astea ca sa nu mai ...Ei Dane, am publicat treburile astea ca sa nu mai vad lumea stupefiata cand cate un inginer oenolog incalca protocolul de PR si zice ca acelui vin i-a aplicat nu stiu ce tratament (cu un compus chimic care suna infricosator). Am mai zis-o: oare ce crede lumea (ergo cunoscatorul amator/ziaristul) ca sunt invatati oamenii acestia la faculatate 4-5 ani? Sa calce strugurii in picioare si sa se roage la Dumnezeu sa nu se opreasca fermentatia prea repede?George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-75169841363010230192012-10-23T15:03:40.615+03:002012-10-23T15:03:40.615+03:00Un intreg decalog..iar o sa zica lumea ca se face ...Un intreg decalog..iar o sa zica lumea ca se face vin din pastile..:))<br />Plus vorba ta, ce se mai face pe langa...Vorba aia: "il conditionam si il imbuteliem"Danhttp://www.provin.ronoreply@blogger.com