Greu cu vinul prin hipermarket

 Pierd timpul în Selgros Galați cat aștept pe cineva cu treabă în apropiere. Desigur, astept la raionul de vinuri, unde altundeva?

 Eu nu vreau sa fac nimănui un defavor sau un deserviciu, însă pentru un ochi antrenat e urat ce vezi acolo. O mulțime de vinuri prost dispuse (la propriu)! Adică eticheta cu prețul magazinului de sub el nu e pentru acea etichetă, ci pentru un alt vin care e in alta parte. 

E oferta la un rose destul de bun, dar ce să vezi, toate sticlele sunt 2020!

 Daca te duci sa iei sa zicem 24 de sticle dintr-un sortiment care sa nu fie "grasă", "bănuți" etc, afli de la responsabil crudul adevăr: au doar 6 sticle sau 12. Practic in stoc mulțumitor din tot raftul acela dublu sunt doar vreo 10 etichete arhicunoscute. Restul fac o tristă figurație ani de-a rândul. Vezi albe 2018, roseuri 2019. 

In plus, colocvial mi s-a spus că vinurile moldovenești oricum sunt mai bune decât ale noastre. 

Văd un preț la un roșu portughez foarte decent, daca dai cu aplicația e la vreo -40%. Ajung la casa și ce să vezi? Nu e nicio reducere! Vânzătoarea spune că e prețul vechi la raft, că nu mai e actual...

Alta dată comand cu livrare pentru un eveniment un anume spumant. Și când vine livrarea sunt jumătate albe, jumătate rose, că deh, nu aveau numărul de sticle pe stoc și au zis că merge și așa. 

Pai de aia prefer de ani de zile sa iau de la oameni cunoscuți de mine din online, chiar daca nu e la fel de comod, chiar daca implica riscul transportului etc. Măcar de la ei primești exact ce vrei! Poate pe la alte Selgros din țară lucrurile stau mult mai bine, dar eu nu prea am de unde să știu!

0 comentarii: