Rhein Riesling 2015 Regno Recas (Cramele Recas)


Recas a lansat o gama noua, destinata HoReCa, undeva pe locul a ceea ce era Cocosul dintre vii. Cel putin asa presupun. Preturile sunt pe undeva intre 28 si cat ii lasa inima pe comercianti.

Din aceeasta gama am incercat Rieslingul de Rin. Stiu ca ani buni ca exista plantatii din acest strugure, dar iata ca pana acum nu  fost imbuteliat monovarietal.
Dupa proba paharului, as zice ca Bega nu se varsa in Rin, dar vinul nu este nereusit din alte puncte de vedere. Culoarea este galben pai stralucitor cu reflexii verzui, floral, cu pere williams, lamaie si inflexiuni minerale amintind usor de o apa magneziana. Mineralitatea si aciditatea vor tine coloana gustativa, fiind destul de robust si racoritor, fara a avea "muscatura" acida a unui riesling nemtesc din aceeasi zona de pret (6-8 euro). Nivel de alcool moderat, bine integrat.
Etichetele le gasesc interesante, cu ilustratii realizate de artistul plastic Vali Irina Ciobanu, ca un "cover" dupa operele renascentistului Giuseppe Arcimboldo.
DOC CMD Recas, 12%, 28 lei, 81 pct.


PS: ditamai producatorul si nu poti gasi site-ul oficial in prima pagina de google. De fapt am ajuns pana la a cincea si mi-am pierdut rabdarea...Come on guys!

2 comentarii:

extramoney spunea...

Au făcut o treabă slabă cu site-ul, undeva în trecut. Era făcut cu ajax si nu se putea indexa nimic.

vali spunea...

Vali Irina Ciobanu este numele autoarei etichetelor de la Regon Recas
merci:)