Sauvignon Blanc ANNO 2014 Licorna Winehouse

Spre deosebire de atatea alte rude, mult mai bombastice in exprimare, ANNO 2014 (DOC Dealu Mare) aduce o aromatica rezervata, discreta, de coacăze, flori albe, iarba (imi vine sa zic "tulpina de mohor" :), cireșe albe, limonada. Gustul e plin, robust, aproape de ceea ce limbajul de specialitate ar categorisi "rotund", fresh, insa foarte echilibrat. Nivelul de alcool nu e mic (13,9), insa e foarte bine integrat. 90 pct. Lasa o impresie de autentic, asta pe langa calitatile intrinseci, transmitand o impresie de fidel cu strugurele, de natural. 
Face vreo 60 de lei in magazinele specializate si este produs intr-o editie de 3953 sticle. 3953? Daca ar fi fost 4000, ar fi corespuns la 3000 litri, ceea ce are sens, dar asa? Hm, deci mister mare! Cine a baut 47 de sticle inainte de etichetare? Hai, marturisiti! 

Apropos de mistere, va recomand o miniserie BBC (2015, 3 episoade), dupa probabil cea mai buna carte scrisa de Agatha Christie: And Then There Were None aka Ten Little Niggars aka Ten Little Indians adica Zece negri mititei. In orice caz, este cea mai vanduta, depasind 100 milioane de exemplare.
Ecranizarea recenta este fidela cartii si asigura prin detaliile de productie (costume, decoruri, filtre de imagine si mai ales distributia din care fac parte Charles Dance, Toby Stephens si Sam Neill) o imersiune aproape completa in povestea intunecata a Agathei Christie. E nevoie de multa stiinta ca sa obtii ceva cu amprenta tipica, naturala. Cam ca vinul de astazi, nu-i asa?
PS: Va dezvalui ca si eu am contribuit la itele misterului. Doua din sticlele lipsa cad in culpa mea, ca urmare a vizitei la fata locului, de anul trecut :) Si uite asa, au mai ramas 45. Ah si de vazut, filmul se poate vedea in multe locuri online (un google search cu "online subtitrat" in coada ar trebui sa fie multumitor)


0 comentarii: