Feteasca Neagra Serafim 2013 Licorna Winehouse


Licorna este o crama "emergenta", cu 22 de hectare in posesie, la Gura Vadului, langa Mizil. Proprietarul se numeste Virgil Harabagiu, om care si-a facut averea din hoteluri, pensiuni si alte asemenea, pe valea Prahovei.
Gabi Lacureanu a preluat managementul si Florin Preda munca cu vanzarile, reunindu-se astfel echipa de la Basilescu. Deloc intamplator, George Moisescu si-a pus amprenta asupra conceptului, denumirilor, etichetelor, etc. Iata ca, daca la Basilescu aveam Ingeri, la Licorna am urcat in ierarhia cereasca pana la serafimi. Deocamdata, legatura dintre vin si aceste inalte pozitii din ierarhia celesta este aspirationala. Oricum, dupa ce am vazut sapte etichete din aceasta gama, pot spune ca toate sunt deosebite si creeaza un impact cu estetica lor amintind de ilustratiile din cartile lui Jules Verne, sau de curentul steam-punk. Trecand de posibilele interpretari, e pur si simplu ceva ce nu vezi in fiecare zi. Aceasta de alaturi, mi se pare foarte potrivita de Bunavestire, de exemplu :)
Coloristica e intensa, iti spune direct ca nu o sa dai peste ceva eteric. Initial aduce ceva vinos, lipsit de briz-brizuri. Insa, dupa 30 de minute, incep sa para semne de elevare, tuse glicerinoase, de prune uscate, ciocolata si tutun. In gust se simt tuse de afine, prune, visine, cafea. Finalul e usor taninos, lasand impresii de afine cu un praf de zahar peste. Straight, oarecum rustic, inca in devenire si ceva bun la 30 de lei. Ma temeam ca serafimul sa nu-mi parjoleasca papilele, in fond etimologic inseamna "cel care arde", dar cu mare bucurie in suflet am remarcat ca cei 14% alcool sunt bine integrate in peisaj. 84 pct.

PS: vinurile rosii 2013 de la Licorna sunt in stadiu "beta", practic, din ce am inteles ele se gasesc inca in baricuri, lansarea en-fanfare fiind prognozata pentru toamna acestui an. Totusi, un lot de 1000 de sticle poate fi achizitionat deja din diverse magazine. Dupa mine, nu e rau, fiind la acest moment un vin plin de prospetime, mai raw, ca sa zic asa, dar cu forta si fructozitate. Suntem cativa carora ne place feteasca neagra (si) asa.





0 comentarii: