Cateva vinuri beta de la Intervitt in frunte cu riesling italian care m-a salvat de indigestie

Riesling Italian. Trebuie sa marturisesc ca mi-a placut cel mai mult, in parte deoarece m-a salvat de la o indigestie. Cum asa? Pai, putintica rabdare, ca acus va spun.
Intr-una din zile saptamanii trecute plictisit de atata fois gras si caviar, de atata sampanie si cognace centenare, m-am gandit sa empatizez cu vulgul si sa ma indestulez cu o banala portie de carnati cu fasole si o bere. Carnatul a fost prea sarat, fasolea prea dulce, castravetii la fel (erau din soiul in otet si atat de duuulci, ca devin un oximoron, nu alta), berea si ea, ca era o bere din grau, pofta prea mare. Si pe cand boleam blestemandu-mi lacomia, mi s-a infiripat ideea medicinei alternative. Mare noroc cu proaspatul si racoritorul riesling din frigider. Vai...nici nu puteti sa va dati seama ce analgezic eficient a fost. Aciditatea specifica, caracterul neutral, fara aromatica baroca, a intrat in stomac precum Harvey Keitel (aka The Wolf, din Pulp Fiction) in casa cu probleme. Si-a pus talentul la treaba si in 15 minute a rezolvat problema. "Tare tipul, sa-mi dai si mie numarul lui" (the original vs reclama romaneasca).

Celelalte incercate, pe scurt:
Feteasca regala- o bomba aromata, exotica, seamana cu cea de la Recas.
Sauvignon blanc- o buna tipicitate, cu soc, mere verzi, fara aperitati, foarte usor pe gat.
Chardonnay-ul nu este atat de intens pe cat ma asteptam, exotic si nu prea. Tot la fel de baubil.
Roze (din pinot noir) o reusita in clasa sa, destul de fin si delicat. nu are concluzie siropoasa precum unele, nici amarui persistent precum altele. Bun!

Asadar avem vinuri proaspete, agreabile, cu duca-s-ar pe gat, punctate (dac-ar fi fost) intre 80-84 pct, bine croite avand in vedere ca se lucreaza cu materialul clientului, adica cu plantatii foarte tinere. Sper sa se incadreze intr-o gama care sa le faca accesibile publicului larg.

4 comentarii:

Cristian E. spunea...

Si unde le gasim ca vad ca site-ul lor e in constructie de cateva milenii...Ce preturi au? E riesling italian sau german? Rieslingul e vinul meu preferat de vara...

George Mitea spunea...

probabil pana la vara vor aparea ele intr-un mare magazin. E riesling italian, old school

Unknown spunea...

Cramele Voievodului Bucuresti
1. Timonierului 14 (in Militari)
2. Baicului 48 (in Baicului)

Unknown spunea...

Riesling Italian 15 lei

10% discount pentru cititorii blogului Lucruri Bune, deci 13.5 lei