Trei Cocosi de la Recas: muscat, syrah si feteasca neagra

Aceste vinuri fac parte din gama "Cocosul dintre vii", deci sa tot coste undeva intre 25 si 30 de lei prin diverse magazine. Le-am avut in degustarea de la restaurantul Monarh, din Galati.

Muscat 2012 (demisec, ma non troppo).  Un nas floral (lamaita, lonicera), cu corp intens de grapefruit si para williams, cu coaja verde, si- in acesta ordine de idei- usor tonic pe final. 82/83.

Syrah 2012. Un vin de un rubiniu-violet stralucitor, foarte picant in nas, cu impresie suculenta de fructe coapte (cirese, coacaze rosii), usoare tuse lactate intretinute de impresii acide, reconfortante,si amintind de ciocolata after-eight, cu menta.  Nu e un vin foarte taninos, dar pare vertebral, puternic. Ar mai avea putina nevoie de timp, ca sa se mai rodeze. 82

Feteasca Neagra 2011 (sper ca am retinut bine anul). Un rosu-rubiniu cu tente violet, stralucitor.  Reperele sunt tabac si pielarie, pruna coapta, visine, curmale confiate, final destul persistent, pe tema condimentata. Este suculent, destul de abordabil, dar -asemeni syrahului-  destul de dur. 83.

0 comentarii: