Cabernet franc 2009 Takler (Ungaria)

Iata un vin din tara vecina care mi-a placut destul de mult, desi nu sunt fan al cabernetului franc dens, cu senzatie de supracoacere. Diversitatea aromatica, in special, il individualizeaza. Vinul a petrecut nu mai putin de 16 luni in baric (de a doua si a treia folosire), dar acesta este foarte bine integrat. 
Vizual se prezinta rosu-rubiniu intens, stralucitor. Vine cu un nas interesant de acuarele, pielarie, apa de mare si ciocolata cu lapte. Gustativ e rotunjor, dar cu vinozitate, foarte condimentat, cu tuse de afine coapte si un final in care notele de fructe confiate (prune si curmale) se impletesc cu unele infexiuni minerale tonice.  Seamana foarte tare cu cele cateva exponate de pe valea Loarei pe care le-a incercat, pana acum, si e destul de diferit in stil (nu calitativ) de singurul cabernet franc produs in Romania, de catre Wine Princess, la Minis. 
Categorisesc vinul de fata la 84 pct, ceea ce pe la 40 de lei (echivalent in forinti) e bine. Daca sunteti in trecere prin tara vecina sa stiti ca nu e o achizitie rea, mai ales ca deocamdata nu se importa la noi.