Bob cu Bob Chardonnay 2011


Cum cautarea printesei Tiana prin Carrefour-ul si Auchan-ul din Constanta a esuat lamentabil, m-am consolat cu o ethicheta low cost a celor de la Vifrana srl, aka Crama Francu, oamenii care fac vinuri bio la Adamclisi, judetul Constanta.  Prezentarea grafica a acestei game arata binisor, trebuie sa te apropii un pic ca sa vezi ca bobitele seamana cu ochisorii din plastic pe care ii lipeste fiica-mea peste tot prin casa. E frumos sa sezi pe locul filozofal, unde si Sfantul Toma D'Aquino a avut revelatii, si sa observi niste ochisori minusculi care te privesc reci, de pe faianta, de ca si cum casa ta ar fi insufletita brusc ca-ntr-un roman de Stephen King. 

Oricum, pentru 13-14 lei, vinul e foarte bun. Dar mai bun ca primul pahar al vinului proaspat scos din frigider nu se face. Are un nas floral parfumat, foarte frumos, aduce a mar bot de iepure (starkrimson, pentru anglofili), dar si daca se incalzeste un pic alcool si ceva rustic, reductiv. In gust apare guma de mestecat, banana, para si mar verde, vin cu aciditate foarte buna, cu final citric, piperat. Un  chardonnay fara baric bine infipt. 
Singurul neajuns ar fi ca structura seamana cu podul de la Agigea, adica la limita ruperii, iar continutul de alcool (14%) in conditiile incalzirii din pahar iese fumegand ca racheta balistica din silozul ei. Dar bine racit e chiar foarte bun pentru banii astia, unde mai pui ca e si bio. Daca nu ma insel e cel mai ieftin vin bio de pe piata romaneasca. Si nu cel mai rau, credeti-ma pe cuvant. 80 pct.