"Pigmentum" Malbec 2009 Georges Vigouroux (Cahors)


Cand ai in fata un vin care se numeste Pigmentum cam stii ca n-ar fi o idee buna sa porti o camasa alba, nu de alta, dar nu se stie niciodata ce se poate intampla cand invarti paharul (I know only too well). 
Si da, e un Cahors sanatos, un malbec heavy, cu o aromatica deosebita, de trufe si crema balsamica, si tonuri mustoase, de fructe negre. 
In gust, desi taninos, pare dens si moale (are o moliciune iluzorie, care pare ca depinde mult de temperatura de servire), plin si corpolent  (ma intorc la temperatura: chiar pare genul de vin care ar trebui savurat la 2-3 grade mai sus de celebra "temperatura a camerei"), cu afine, coacaze si prune, spre un final condimentat, picant cu piper si cuisoare. Alcoolul 13,5% e greu detectabil. 
Totusi, fara a dovedi vreo complexitate iesita din comun, imi dau seama dupa descriere ca puteam vorbi in aceleasi conditii despre un vin mult mai scump decat cei 6,60 euro cat am dat pe el la vinexus.de, mai ales dupa experienta vinurilor romanesti din acelasi arie de calitate.

In ce priveste punctajul(82-85), sunt usor ambiguu pentru ca sunt precaut. Temperaturile mari din aceste zile nu prea favorizeaza aprecierea unor vinuri rosii atat de concentrate. Si daca stau sa ma gandesc bine nici eu:).
Oricum, daca aveti mare incredere in Wine Spectator sa stiti ca vinul a primit 89 din partea lor. 

0 comentarii: