Champ du Coq 2009, Domaine La Croix Belle, Franta

Sunt un observator fidel al acestui producator din sudul Frantei. De fapt, ca sa fiu sincer, al acestui vin, in special. Trec peste introduceri pentru ca le-am facut deja aici  (in fuga si aici).
Acest syrah-grenache(si un pic de merlot acum) vine dintr-un an bun pentru zona. Culoare este stralucitoare, rosie intensa cu reflexii violet. Nasul aduce o componenta rustica, pamantoasa, dar si note de cacao, miez de paine, fructe de padure, usoare impresii de lemn parfumat. Miezul este plin, intens, cam prea dur, taninul prea "gros", prea intruziv. Dar, stiu!, papilele nu aplauda prea fericite vinurile mai grele, pe caldura mare. Fructul abundent ar fi reprezentat de coacaze, afine si cirese. Aciditatea e mare. Finalul aduce note ierboase, condimentate, de rozmarin.
Totusi e un vin frantuzesc. Chiar daca notele de lemn se simt, nu joaca rolul principal, ca sa zic asa. 
Nu mi-a lasat aceeasi impresie ca precedentele doua si nu l-as mai descrie ca "delicios", dar ma gandesc ca e vina mea. E una sa te fi intalnit cu Sartre la un pahar de vorba si alta sa schimbi doua cuvinte despre vreme in tramvai.
Eu zic ca are ce-i trebuie pentru o invechire pe termen mediu, chiar nitel mai mare de trei ani. O sa-l mai vizitez intr-o zi de toamna tarzie si va raportez rezultatul.
84 pct pana atunci. De la 35 de lei in magazinele specializate.

5 comentarii:

Ciprian spunea...

mda, e clar ca mai are nevoie de liniste cativa ani; cred ca am sa-l impusc si io de la noul nostru magazin. Vai, ce bine suna :))

George Mitea spunea...

Bine, ei recomanda 3 ani, dar e recomandare din aia "by default". Se vede anul mai bun. E mai musculos syrahul.

Ciprian spunea...

yep, din cate am citit, se pare ca 2009 a fost unul foarte bun mai ales pt rosii p-acolo...

Ciprian spunea...

in alta ordine de idei, multam pt atentionarea cu Vinarte bag-in-box din Selgros :D La pretul ala, Merlot-ul e un best buy :))

George Mitea spunea...

Cu placere:) Da, la 6 lei pe litru e o afacere. In fond, e 15 lei o sticla de 0,75! Chestia ca nu e tocmai genul de vin pretabil la bag-in-box. Are nevoie de putin aer.