Vinul.ro nr. 38

Vinul in Moldova. Vai, vai. Fara Vrancea la socoteala.  
Cel mai bun producator: Crama Olteanu. Corect. Nimic de zis. 
Pe locul doi Colosul! Cotnari si-a aruncat in degustare cateva vinuri de vinoteca, si astfel a mai dres busuiocul vinurilor de larg consum din care se poate mentiona doar Chateau Cotnari 2007(pe care de altfel, l-am recomandat si eu, intr-un numar din Vinul.ro). Vinia Iasi? Ei, ei n-au scos vinuri din butoiul cel mic. Acela e doar pentru concursuri. Bucium Iasi si Vini Com? Nici nu discutam. Casa de vinuri Husi? Nici n-au deschis usa! Mi se pare o decizie de bun simt. Daca ai mizerie in casa, mai bine nu primesti musafiri.
Articole despre evenimentul de 1 mai de la Dragasani. Mai pe larg vezi chiar aici. Valeriu Stoica si-a inaugurat Crama Avincis (tot in Dragasani). Amu' m-au invitat la inaugurare, dar un buget ceva mai prietenos cu invitatii din Galati ar fi folosit. 
Vinurile Winero (Enira si Alira) sunt degustate iar. Bine punctate. De altfel daca va roade un  50 de lei in buzunar, data viitoare in Real puteti incerca o Enira 2006, un vin foarte bun in banii acestia. Sau un cab 2008 la 40 lei. 
Trec peste jumatate de revista, din comoditate nu altceva (tare review, nu-i asa?). Valentin Ceafalau observa corect ca in ultima vreme strategiile de marketing se orienteaza catre valori reale: sinceritate si autenticitate. Cel putin simulate, as adauga eu, dar tot e bun, orisicat, adica.

Recomandarile baiatului de la pagina 36 din numarul curent sunt :

Sauvignon Blanc Vitis Vetus 2009 Prince Stirbey, 50 lei, 87 pct
Merlot Anima 2008 Domeniile Sahateni, 80 lei, 87 pct
Feteasca Alba 2010 Vinul Cavalerului Serve, 17 lei si daca aveti o crumbie fripta prin preajma: 85 pct
Muscat/Feteasca Regala 2010 Schwaben Wein, Cramele Recas, 10 lei, 80 pct.

0 comentarii: