Scurta Vineyard Viognier-Tamaioasa 2009 Halewood


30 de lei si un pic. Cu screw-cap. Primul viognier romanesc. Sec. Cupaj indraznet cu tamaioasa romaneasca.
Nasul m-a lasat paf. Ca la vinurile spaniole: pere, ananas, miere, ceva floral delicat. Indica eleganta, prospetime si cere o aciditate buna. M-am bucurat ca gustul a fost conform nasului, o aciditate usor frizzante, cu mango, caiso-piersico-mar verde (un trademark romanesc), mandarina, arome puternice, directe. Putea fi usor mai discret, dar e bun si asa. E interesant ca acest cupaj cu viognier la baza aduce destul de mult in gust cu feteasca regala. Retronazal apare o usoara aroma de muscat, de boaba coapta via tamaioasa. Gust plin, racoros, bogat. Va recomand sa-l frapati energic, daca se incalzeste aromele puternice devin usor obositoare (cam ca la Viognier-ul Trivento Tribu). Finalul aduce un mix de portocala coapta si o farama de ghimbir.
In concluzie, o surpriza foarte placuta, un vin de calitate, cu arome foarte puternice si directe, sustinute de ceva zahar si o aciditate foarte buna. Realizat in maniera vinurilor din lumea noua, unde viognier-ul si-a gasit o casa mai primitoare. Nu-i pentru iubitorii de fineturi, ci pentru cei care vor mult fruct si aroma de la un vin alb de vara.
Se misca ceva la Halewood. Bravos! 82 pct

6 comentarii:

Bogdan Bocse spunea...

Am avut ocazia sa-l degust impreuna cu ceilalti frati de "gama" si personal am apreciat mai mult cupajul de Sauvignon Blanc si Chardonnay: un vin cu aciditate mai scazuta, moale, insa destul de rotund. De altfel gama Single Vineyard are vinuri destul de bune, cu mentiunea ca Shiraz-ului i-as mai da un pic de timp :)

George Mitea spunea...

Eu n-am avut acest privilegiu:) Oricum, trebuie sa spun, este cel mai bun vin alb de la Halewood pe care l-am degustat pana acum.

Ciprian spunea...

George, pot confirma ceea ce ai spus mai sus. Voi avea o gramada de treba pe blog :)) Am degustat aproape toata gama single vineyard de la Halewood si, intr-adevar, sunt vinuri bune spre foarte bune. In plus, avantaj de a le lua direct de la crama :D 21 lei/sticla

George Mitea spunea...

Asteptam cu nerabdare:)
21 de lei e un pret bun.

Berbecutio spunea...

In afara de faptul ca tocmai au scumpit toate vinurile din dotare in magazinele proprii, "pentru a proteja distribuitorii" - asta e economia de piata, tre' sa ne conformam, subscriu si eu la flavour-ile identificate de George, dar si la comment-ul lui Bogdan: Sb + Ch bate tot! Eu l-am luat azi, din lipsa de chef in a strabate Bucurestiul dintr-un boutique de vinuri (deschis non-stop) din centrul vechi la 35 de lei.
Si mai subscriu la ceva: neaparat rece!!! De pahar sau mediu ambiant nu mai zic ;)

George Mitea spunea...

Ei, uite de aceea e bine sa fim multi. E imposibil, si de nedorit, sa le guste cineva pe toate. SB+Ch, cum spui, a si luat medalii si altele.